ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9933255 210 9939939
ΩΡΑΡΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ: ΔΕΥΤ - ΠΑΡ 08:30πμ - 16:30μμ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 39€
08/04/2021
Πώς να κάνεις το τέλειο contouring

Είτε είσαι beauty junkie είτε αρχάρια που ξεκινάς τώρα να μυείσαι στα μυστικά του μακιγιάζ, το contouring, είναι η τεχνική που πρέπει να δοκιμάσεις. Η τεχνική αυτή, αφορά το μακιγιάζ προσώπου και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς δημιουργεί γωνίες και εξαλείφει ατέλειες, προσδίδοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα. Εάν έχεις παρακολουθήσει έστω και μία φορά ένα makeup tutorial κάποιου beauty expert, σίγουρα θα έχεις ακούσει για κοψίματα στο πρόσωπο, φωτοσκιάσεις και σβησίματα. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν την τεχνική του contouring.

 

Η τεχνική του contouring θεωρείται από πολλούς δύσκολη, ωστόσο εάν ακολουθήσεις τα σωστά βήματα, το αποτέλεσμα θα είναι σχεδόν επαγγελματικό. Δημιουργήσαμε μία λίστα με βήματα εφαρμογής για αρχάριες, ώστε να πετύχεις το τέλειο contouring. Πέρα από τα βήματα, θα βρεις και tips για να έχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα, που διαρκεί. Ας ξεκινήσουμε όμως με την προετοιμασία για το τέλειο contouring.

Προϊόντα μακιγιάζ που θα χρειαστείς!

Η οργάνωση είναι πολύ σημαντική στο μακιγιάζ του προσώπου. Πριν ξεκινήσεις να εφαρμόζεις την τεχνική contouring, είναι καλό να έχεις δίπλα σου τα προϊόντα ομορφιάς που θα χρησιμοποιήσεις ως βάση, το προϊόν contouring και τα αξεσουάρ μακιγιάζ. Αναλυτικά, θα χρειαστείς:

     Πινέλα και σφουγγαράκια μακιγιάζ για blending και τέλεια εφαρμογή των προϊόντων μακιγιάζ.

     Ένα makeup σε τόνο που ταιριάζει στο δέρμα σου και ένα concealer σε λίγο πιο ανοιχτό τόνο.

     Μία παλέτα contouring με σκούρες και ανοιχτές αποχρώσεις. Οι παλέτες θα σε βολέψουν καθώς διαθέτουν ποικιλία σε αποχρώσεις, που δημιουργούν ιδανικές φωτοσκιάσεις στο πρόσωπο.

     Ένα highlighter για φρεσκάδα και μία πούδρα.

 

Τώρα, που έχεις ό,τι χρειάζεσαι, ήρθε η ώρα να κάνεις το contouring ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα. Μην αγχωθείς! Προσπάθησε να απολαύσεις τη διαδικασία του μακιγιάζ. Σκέψου ότι θα δημιουργήσεις μία νέο όψη στο πρόσωπό σου, αναδεικνύοντας τα θετικά του στοιχεία.

Βήματα για Contouring

  1. Εφάρμοσε ενυδατική και make up για τη βάση σου.

Είναι πολύ σημαντικό να μην αμελείς την ενυδάτωση του προσώπου, πριν από οποιοδήποτε μακιγιάζ. Εφάρμοσε την ενυδατική προσώπου και ματιών, περίμενε δύο λεπτά ν’ απορροφηθεί και στη συνέχεια βάλε το makeup σου.

  1. Χρησιμοποίησε τα πινέλα και τα σφουγγαράκια για την εφαρμογή του foundation.

Τα πινέλα και τα σφουγγαράκια μακιγιάζ, πολύ γρήγορα θα αντιληφθείς, ότι είναι απαραίτητα εργαλεία για να έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Μπορείς να δοκιμάσεις πινέλα διαφορετικού μεγέθους και να επιλέξεις  εκείνο που σε βολεύει καλύτερα στην τεχνική contouring.

  1. Χρησιμοποίησε το concealer για την περιοχή των ματιών.

Τα μάτια λένε ότι είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Εμείς πιστεύουμε ότι κρύβουν την κούραση της ημέρας. Το concealer, είναι εκείνο το μαγικό προϊόν που το εφαρμόζεις κάτω από την περιοχή των ματιών και δημιουργεί την αίσθηση του ξεκούραστου και νεανικού βλέμματος. Για να το εφαρμόσεις, δημιουργείς κουκίδες που αν τις ενώσεις, έχουν σχήμα ανάποδου τριγώνου. Στη συνέχεια, τις σβήνεις με ένα σφουγγαράκι. Προσοχή, μην πιέζεις υπερβολικά το σημείο στα σβησίματα, γιατί η περιοχή των ματιών είναι ευαίσθητη.

 

  1. Χρησιμοποίησε την παλέτα contouring.

Ήρθε η στιγμή που θα χρησιμοποιήσεις την παλέτα contouring, δημιουργώντας κοψίματα και γραμμές στα σημεία που θέλεις ν’ αναδείξεις ή σε εκείνα που θέλεις να κρύψεις τις ατέλειες. Η τεχνική των γραμμών, θα σε βοηθήσει να γνωρίζεις τα σημεία που πρέπει να εφαρμόσεις τις σκούρες αποχρώσεις της παλέτας κι εκείνα που θα εφαρμόσεις τις πιο ανοιχτές. Πάμε λοιπόν να δούμε σε ποια σημεία θα κάνεις τις γραμμές, ανάλογα βέβαια και με το αποτέλεσμα που θες να έχεις.

 

Εάν έχεις φαρδύ μέτωπο και θες να δείχνει μικρότερο, μπορείς κάνεις γραμμές, με τη σκούρα απόχρωση στους κροτάφους και στο περίγραμμα του μετώπου. Στα μικρά μέτωπα, μπορείς να κάνεις μία λεπτή σκούρα γραμμή και να τη σβήσεις απαλά με ένα σφουγγαράκι. Συνεχίζοντας, μπορείς να κάνεις σκούρες γραμμές στα ζυγωματικά κάτω από το κόκαλο και στο περίγραμμα του προσώπου από τα αυτιά έως το πηγούνι. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται γωνίες στα στρογγυλά πρόσωπα. Τέλος, η μύτη είναι ιδιαίτερο σημείο για πολλές γυναίκες που θεωρούν ότι έχουν έντονη μύτη. Δημιουργώντας δύο κάθετες σκούρες γραμμές στα πλαϊνά της μύτης και σβήνοντας απαλά, η μύτη θα φαίνεται πιο λεπτή.

 

Αφού τελειώσεις με τις γραμμές της σκούρας απόχρωσης, ήρθε η ώρα της ανοιχτής. Η ανοιχτή απόχρωση στην παλέτα contouring, είναι κι εκείνη που θα δημιουργήσει τις φωτοσκιάσεις και θα τονίσει τα θετικά στοιχεία στο πρόσωπό σου. Δημιούργησε φωτεινές γραμμές  με την ανοιχτή απόχρωση στο κέντρο της επιφάνειας της μύτης, ανάμεσα στα φρύδια, στο κόκαλο των ματιών και στο αυλάκι των χειλιών. Τώρα, που τελείωσες με τις γραμμές, ήρθε η ώρα του σβησίματος. Οι περισσότεροι επαγγελματίες στο χώρο του μακιγιάζ, επιλέγουν σφουγγαράκι για το σβήσιμο. Σε αυτό το σημείο θα κριθεί το τελικό αποτέλεσμα.

 

Το σβήσιμο των γραμμών στο contouring, πρέπει να γίνεται ταμποναριστά και με τη φορά του σφουγγαριού να είναι προς τα πάνω και προς τα έξω. Προσπάθησε να μην αφαιρέσεις το προϊόν contouring με το σφουγγαράκι. Θέλεις το προϊόν να γίνει ένα με το πρόσωπό σου και η εναλλαγή σκούρας και ανοιχτής απόχρωσης, να δημιουργεί ένα φυσικά όμορφο αποτέλεσμα.

 

  1. Διόρθωσε τις ατέλειες του contouring με μία πούδρα.

Το συχνότερο λάθος στην τεχνική contouring, είναι όταν δεν γίνεται σωστά το blending δηλαδή το σβήσιμο των γραμμών. Σε αυτή την περίπτωση, είτε είναι πολύ ορατές οι γραμμές είτε υπάρχουν μεγάλες αντιθέσεις με το φυσικό χρώμα του προσώπου και τα χρώματα από το contouring. Με την πούδρα, μπορείς να καλύψεις αυτές τις ατέλειες και να σταθεροποιήσεις και το μακιγιάζ σου. Για μεγαλύτερη ακρίβεια χρησιμοποίησε πινέλο. Μην ξεχάσεις να βάλεις πούδρα στο λαιμό, για να μην κάνει αντίθεση με το μακιγιάζ του προσώπου.

Τι πρέπει να προσέξεις στο contouring;

Για το τέλος, σου έχουμε χρήσιμες συμβουλές για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα. Αρχικά, να επισημάνουμε ότι το contouring μπορεί να αλλάξει εντελώς το σχήμα του προσώπου σου, γι’ αυτό και θέλει μέτρο η εφαρμογή του καθώς και η ποσότητα του προϊόντος που χρησιμοποιείς. Σε διαφορετικά σχήματα προσώπου, ταιριάζουν διαφορετικές γραμμές σκίασης. Για να έχεις το αποτέλεσμα που ταιριάζει σε σένα, δοκίμασε γραμμές σε διαφορετικά σημεία και δες ποιες σου ταιριάζουν καλύτερα. Οι περισσότεροι beauty experts, επιλέγουν το contouring για βραδινό μακιγιάζ, καθώς θεωρείται έντονο για μακιγιάζ ημέρας. Το καλοκαίρι, θα χρειαστείς διαφορετική παλέτα contouring, γιατί η απόχρωση του δέρματος αλλάζει, από την έκθεση στον ήλιο.