ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9933255 210 9939939
ΩΡΑΡΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ: ΔΕΥΤ - ΠΑΡ 08:30πμ - 16:30μμ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 39€
21/06/2021
Πώς βάζω ψεύτικες βλεφαρίδες;

Θέλεις να αποκτήσεις ένα ακαταμάχητο βλέμμα, χωρίς απαραίτητα να χρησιμοποιήσεις μακιγιάζ ματιών; Οι ψεύτικες βλεφαρίδες είναι η απάντηση που ψάχνεις και αποτελούν σίγουρη επιλογή για ένα έντονο και εντυπωσιακό βλέμμα, που κεντρίζει την προσοχή σε κάθε εμφάνιση. Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες, οι οποίες δεν ασχολούνται επαγγελματικά με το μακιγιάζ, ποιο είναι αυτό; Πώς βάζεις ψεύτικες βλεφαρίδες;

 

Φυσικά και οι εταιρείες που δημιουργούν τις ψεύτικες βλεφαρίδες, δεν περιμένουν από κάθε γυναίκα να είναι γκουρού της αισθητικής. Γι αυτό τον λόγο, οι ψεύτικες βλεφαρίδες μπορούν να τοποθετηθούν με ευκολία, ακόμη και από μία αρχάρια στο μακιγιάζ. Κάθε εταιρεία, δίνει τις δικές της οδηγίες, ωστόσο όλες συγκλίνουν σε κάποια βασικά βήματα για να γίνει η τοποθέτηση των τεχνητών βλεφαρίδων, στο άψε σβήσε!

 

Όπως καταλαβαίνεις, εμείς συγκεντρώσαμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να βάλεις με απόλυτη ακρίβεια τις ψεύτικες βλεφαρίδες. Πριν διαβάσεις τα βήματα, καλό θα ήταν να γνωρίζεις το πώς θα διαλέξεις τις βλεφαρίδες που ταιριάζουν στο δικό σου σχήμα ματιών, καθώς στο εμπόριο υπάρχουν πολλά είδη ψεύτικων βλεφαρίδων, που προσδίδουν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στο βλέμμα!

Επιλογή είδους ψεύτικης βλεφαρίδας

Οι περισσότερες εταιρείες πλέον, διαθέτουν διαφορετικά είδη ψεύτικων βλεφαρίδων, τα οποία διακρίνονται μεταξύ τους ως προς την ποιότητα και το είδος της τρίχας, το μήκος και τον τρόπο εφαρμογής τους. Η τελική επιλογή του είδους της βλεφαρίδας αφορά αποκλειστικά εσένα, αλλά εμείς θεωρούμε υποχρέωσή μας να σε ενημερώσουμε για όλα τα trends στον τομέα των βλεφαρίδων.

 

Αρχικά, υπάρχουν βλεφαρίδες σε σειρά, σε τούφα και μεμονωμένες. Αυτός ο διαχωρισμός, βοηθάει στις περιπτώσεις που μία γυναίκα θέλει να ενισχύσει κάποια σημεία στις βλεφαρίδες της και να μην τις επιβαρύνει, προσθέτοντας μία ολόκληρη σειρά. Πέρα από αυτόν το διαχωρισμό, το πιο γνωστό είδος είναι οι κλασσικές τεχνητές βλεφαρίδες. Επιπλέον, μπορείς να βρεις τις 1D, 2D, 3D έως και 8D βλεφαρίδες, τις μαγνητικές βλεφαρίδες, τα τουφάκια και extensions βλεφαρίδων που χρησιμοποιούν κυρίως οι ειδικοί στο μακιγιάζ για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, που διατηρείται έως και τρεις μήνες.

 

Για να διαλέξεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες που ταιριάζουν στα δικά σου μάτια, πρέπει να γνωρίζεις το σχήμα ματιών σου και να γνωρίζεις τα εξής:

        Για αμυγδαλωτά μάτια, μπορείς να τοποθετήσεις όλα τα είδη ψεύτικων βλεφαρίδων.

        Για μάτια που δίνουν την αίσθηση του βάθους, επίλεξε βλεφαρίδες με μεγαλύτερο μήκος στη μέση.

        Για μάτια που δεν απέχουν πολύ το ένα με το άλλο, προτίμησε βλεφαρίδες με μεγαλύτερο μήκος στις εξωτερικές γωνίες.

        Για μάτια με κλίση προς τα κάτω, διάλεξε βλεφαρίδες με μεγαλύτερο μήκος στις εξωτερικές γωνίες ώστε να δίνουν την εντύπωση της ανύψωσης του ματιού.

        Για μάτια που έχουν μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο, διάλεξε βλεφαρίδες με μεγαλύτερο μήκος στις εσωτερικές γωνίες, οι οποίες δημιουργούν την αίσθηση της μείωσης της απόστασης.

 

Αφού διαλέξεις το είδος της ψεύτικης βλεφαρίδας που προτιμάς, είσαι έτοιμος ν΄αρχίσεις τη διαδικασία προετοιμασίας για την τοποθέτηση βλεφαρίδων. Ακολουθούν τα βήματα για μία αψεγάδιαστη τοποθέτηση ψεύτικων βλεφαρίδων.

Βήματα για την τοποθέτηση βλεφαρίδων

     Ξεχώρισε από το ζευγάρι βλεφαρίδων, ποιο αντιστοιχεί στο δεξί μάτι και ποιο στο αριστερό. Το ξέρουμε ακούγεται αστείο, όμως πολλές γυναίκες καταλήγουν να μπερδεύονται και το αποτέλεσμα να μην τις δικαιώνει. Για να είσαι σίγουρη για το ποια ταιριάζει σε ποιο μάτι, τοποθέτησε το κουτί με τις βλεφαρίδες στο ύψος της μύτης, με τις βλεφαρίδες να έχουν φορά προς τα κάτω και θα καταλάβεις εάν είναι σωστές.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να είσαι προσεκτική με το πως θ΄ανοίξεις το κουτί και θα βγάλεις τις βλεφαρίδες από το εσωτερικό του. Εάν είσαι σειρά, πιάσε τις βλεφαρίδες από την εξωτερική γωνία ή ακόμη καλύτερα χρησιμοποίησε ένα τσιμπιδάκι φρυδιών για να τις αφαιρέσεις από το κουτί.

     Δοκίμασε τις βλεφαρίδες στο μάτι για να δεις εάν έχουν το κατάλληλο μήκος ή πρέπει να τις κόψεις λίγο. Συνήθως, οι περισσότερες θέλουν λίγο κόψιμο, οπότε και χρειάζεται ένα ψαλιδάκι.

Προσοχή! Ποτέ μην κόβεις τις βλεφαρίδες από την εσωτερική γωνία αλλά πάντα από την εξωτερική. Ακόμη, εάν θες να τις κοντύνεις γιατί σου φαίνονται πολύ μακριές, μπορείς να τις τριμάρεις ελαφρά με το τσιμπιδάκι.

     Έλεγξε ότι η καμπυλότητα των βλεφαρίδων δεν έχει μειωθεί. Μερικές φορές όταν τις περιεργάζεσαι αρκετά ισιώνουν ή τσαλακώνονται. Για να διορθωθεί το ζήτημα της καμπυλότητας, τύλιξε τις βλεφαρίδες για ένα λεπτό γύρω από ένα πινέλο και θα δεις ότι θα επανέλθουν.

     Ήρθε η ώρα της κόλλας. Πολλές κόλλες διαθέτουν ειδικό πινελάκι για να τις εφαρμόσεις στις ψεύτικες βλεφαρίδες, εάν δεν έχει όμως χρησιμοποίησε μία οδοντογλυφίδα ή το χερούλι από το τσιμπιδάκι φρυδιών. Η φάση αυτή, είναι πολύ σημαντική γιατί μπορεί να εφαρμόσεις μεγάλη ποσότητα στις βλεφαρίδες, η οποία στη συνέχεια θα απλωθεί στο μάτι ή μπορεί να τοποθετήσεις λίγη κόλλα και οι βλεφαρίδες να μην τοποθετηθούν σωστά.

Με την εξάσκηση θα μάθεις ακριβώς πόση κόλλα χρειάζεται για να τοποθετήσεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες, οπότε δεν πρέπει να αγχώνεσαι. Βάλε σε όλο το μήκος της σειράς κόλλα και άφησέ την για ένα λεπτό ώστε να πάρει την ιδανική της μορφή.

     Τοποθέτησε τις ψεύτικες βλεφαρίδες στο άνω βλέφαρο του ματιού. Στο στάδιο αυτό, θα χρειαστείς σίγουρα τσιμπιδάκι. Μπορείς να δοκιμάσεις και με το χέρι, όμως το τσιμπιδάκι προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια. Ξεκίνα με το να τοποθετήσεις τις βλεφαρίδες στη μέση του βλεφάρου, κι όταν δεις ότι κόλλησαν συνέχισε με τις άκρες της σειράς.

Η βασική μας συμβουλή γι αυτό το στάδιο είναι να προσπαθήσεις να μην ανοιγοκλείσεις το μάτι, μέχρι να κολλήσουν οι βλεφαρίδες. Όσο καλύτερα τις τοποθετήσεις, τόσο περισσότερο θα αντέξουν. Το πόσο κρατάνε οι ψεύτικες βλεφαρίδες βέβαια εξαρτάται και από άλλους παράγοντες όπως είναι: η ποιότητα της βλεφαρίδας, η ποσότητα - ποιότητα της κόλλας και η ορθή συντήρηση και χρήση τους.

Πώς γίνεται η αφαίρεση ψεύτικων βλεφαρίδων;

Για την αφαίρεση των ψεύτικων βλεφαρίδων, δεν θα χρειαστείς πολλά εργαλεία. Αρκεί μία μπατονέτα και ένα προϊόν ντεμακιγιάζ. Με λεπτές κινήσεις, βουτάς την μπατονέτα στο ντεμακιγιάζ ματιών και αρχίζεις και τρίβεις ελαφρά τις βλεφαρίδες από τα μάτια, έως ότου αφαιρεθούν. Έπειτα, τις τοποθετείς σε ένα απορροφητικό χαρτί και απομακρύνεις τα τελευταία υπολείμματα κόλλας. Όταν στεγνώσουν, μπορείς να τις αποθηκεύσεις στο κουτί τους και να τις χρησιμοποιήσεις στην επόμενη έξοδο. Τόσο απλά!

 

Beauty tip! Απογείωσε το βλέμμα σου, τοποθετώντας eyeliner και μάσκαρα!